Duurzame koffie - Sustainable Development Goals

Duurzame koffie SDG

Duurzame koffie en de SDG's

Misschien heb je er weleens van gehoord. De Sustainable development goals (SDG's). Het is intussen een fenomeen aan het worden. Deze doelen zijn op de wereld gezet om ervoor te zorgen dat duurzaamheid de aankomende jaren een hogere prioriteit krijgt. Alle leden van de Verenigde naties werken al sinds 2015 hieraan mee om de klimaatdoelen van 2030 te kunnen bereiken.

 

Voor veel mensen spreekt het voor zich: netjes omgaan met de aarde. Helaas zien wij terug dat in veel bedrijven geld boven alles wordt gezet. Alle middelen van dien worden hiervoor gebruikt, ook al kan dit ernstige gevolgen hebben voor onze toekomst en de opvolgende generaties. Hier willen wij een stokje voor steken.

Het project bestaat uit 17 doelen. De doelen zijn opgesteld om een einde te maken aan armoede, de planeet te beschermen en ervoor zorgen dat tegen 2030 alle mensen in vrede en welvaart kunnen leven. De 17 klimaatdoelen zijn in onderstaande afbeelding terug te vinden.

Binnen de specialty koffie branche zijn de SDG's nog niet zo bekend als dat wij graag zouden willen. Hier brengen wij graag verandering in! Vanaf heden zullen bij onze producten op de website de SDG's weergegeven worden die hier het meest van toepassing op zijn. 

Ben je benieuwd? Kijk bijvoorbeeld eens op onze specialty koffiebonen pagina en kies een product uit. Onder elk product staan de klimaatdoelen weergegeven waar bij dit product de focus op ligt. Zo zorgen wij, samen met u, voor duurzame koffie.

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.