Duurzame koffie - Recycle jouw koffiezak voor korting

Duurzaamheid staat bij ons voorop! Naast dat wij kiezen voor duurzame koffie soorten, proberen wij wij steeds meer bezig zijn van de implementatie van de Sustainable Development Goals en wordt continu gezocht naar innovatieve manieren om aan onze producten en handelingen een stapje dichter bij het behalen van de klimaatdoelen van 2030 te brengen. 

Duurzame koffie door het recyclen van de koffiezakken

Wij willen klanten de optie geven om de lege koffiezakken terug te sturen in ruil voor korting op de volgende order specialty koffie! In het kader van voedselveiligheid doen wij dit per koffiezak maar 1 keer. Door middel van deze korting dekken wij in ieder geval de kosten van de postzegel, samen met een compensatie per opgestuurde zak. 

Recyclen koffie

Hieronder kunt u de regels nog eens terugvinden: 

  • Een postzegel kost tegenwoordig €0,96. Hiervoor compenseren wij dus in ieder geval per zending een euro. 
  • Per koffiezak in de zending krijgt u ook nog eens €0,30 korting op de volgende order. Hoe meer zakken u inlevert, hoe meer gratis specialty koffiebonen u dus ontvangt. Mooi meegenomen! 
  • Wij hergebruiken de koffiezakken maar 1 keer.
  • Wil je de koffiezakken hierna nog een keer terugsturen naar ons voor korting? Dat kan zeker! Dan zorgen wij dat de koffiezakken via de juiste manier verwerkt zullen worden. Omdat wij duurzaamheid graag aanmoedigen, krijgt u nog steeds dezelfde korting per zending terug. 
  • Stuur een bericht naar ons wanneer u lege zakken verwacht op te sturen. Dan geven wij het adres en de kortingscode voor de volgende order aan u door!
  • Bent u van plan gebruik te gaan maken van deze regeling maar wilt u liever geen verzendverpakking hiervoor aanschaffen? Geef dit dan even aan bij het bestellen, dan zorgen wij dat er een extra verzendverpakking toegevoegd wordt aan de order die u plaatst. Hier passen voldoende lege zakken in en kunt u zo snel mogelijk genieten van koffie met korting.

 

Wat zijn de voordelen van recycling?

Het grootste voordeel kennen wij natuurlijk allemaal: het zorgt in de lange termijn voor minder productie van materiaal, en dus bijvoorbeeld voor minder CO2 uitstoot. 

 

Het recyclen van producten gebeurd al tientallen jaren. Niet alleen vanuit een duurzaamheidsaspect, maar ook vanuit een economisch aspect. Het 2020 report van de Environmental Protection Agency (EPA) kwam tot de conclusie dat het recyclen van goederen in 2012 in de US alleen al gezorgd heeft voor 681.000 extra banen, 37,8 miljard dollar aan loon en 5,5 miljard aan extra belasting inkomsten. Dit staat gelijk aan 1,17 banen per 1000 ton gerecycled materiaal.

 

Benieuwd naar meer voordelen van recycling? Check hier het volledige report en kijk zelf eens wat de Environmental Protection Agency over deze kwestie te zeggen heeft.

 

 

Heeft u meer innovatieve ideeën om onze producten, diensten of handelingen duurzamer te maken? Twijfel niet en laat het ons weten via het contactformulier. Geeft u ons de gouden tip om te zorgen voor duurzame koffie? Dan zorgen wij natuurlijk voor een bijpassende beloning! 

 

 

 

Draag jij ook je steentje bij aan het verbeteren van deze wereld? We can make a difference, one cup at the time. 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.