Frequently Asked Questions

Heb je vragen? Je bent niet de eerste! Hieronder zijn de meest gestelde vragen op een rij gezet. Staat die van jou er niet tussen? Geen probleem. Vul het contactformulier in en wij komen zo spoedig mogelijk bij je terug!

Kwaliteit

Wij zorgen dat onze koffie elke week vers gebrand wordt! Zo voorzien wij onze klanten van versheid die niet te vergelijken is met koffie uit de supermarkt. Bij het verpakken van de koffie schrijven wij de branddatum op de zak. Zo kunt u van elke koffiesoort die u besteld zien wanneer de koffie in de zak precies gebrand is. Geen twijfels dus!

Aan de koffie zit geen exacte houdbaarheidsdatum. Wel raden wij aan om de koffie binnen twee weken op te drinken. Tijdens deze periode is de koffie het meest vers en komen de smaken het best naar voren. 

Het begrip 'Specialty koffie' verwijst naar koffie van hoogwaardige kwaliteit. Er is een gestandaardiseerde methode om te bepalen of een koffiesoort aan de eisen van een Specialty koffie voldoet. Dit wordt bepaald aan de hand van het zogenaamde 'cupping' proces. Door te ruiken, te proeven en te kijken wordt een cupping-score gegeven tussen de 1 en 100. Wanneer deze score boven de 80 uitkomt, mag de koffiesoort officieel als Specialty koffie verkocht worden. 

 

Benieuwd naar de cupping scores van onze producten? Dit is bij elk product aangegeven in de productinformatie. Kleine spoiler, deze zijn uiteraard allemaal boven de 80. Échte kwaliteit dus! 

 

Lees ons artikel over het cuppen van koffie voor alle informatie over dit complexe maar interessante proces.

Verzending

Wanneer een bestelling binnen Nederland op een werkdag voor 3 uur 's middags geplaatst wordt, geven wij deze dezelfde dag nog mee aan de bezorgservice en zal deze waarschijnlijk de volgende dag bij u thuis geleverd worden. U kunt de status van uw bezorging altijd controleren met de Track&Trace code die u via de mail heeft ontvangen. Met de huidige drukte die de bezorgservices ondervinden kan een pakketje weleens wat vertraagd worden. Een moment geduld, u kunt snel genieten van een heerlijke bak verse koffie. Een dag later nog steeds lekker vers!

De proefpakketten met zowel 3 als 4 soorten koffie van 125 gram per soort passen door de brievenbus. Hier zijn de verzendkosten dus ook wat lager. Ook passen koffiebonen per 225 gram door de brievenbus. Hier hoeft u dus ook niet voor thuis te blijven. Lekker makkelijk!

Wanneer u meerdere producten besteld die normaal gesproken door de brievenbus zouden passen of u deze combineert met andere producten, zullen de afmetingen te groot zijn en niet meer in de brievenbus passen. In dit geval komt het als normale pakketpost binnen. 

Producten

Om deze vraag te kunnen beantwoorden is een beetje achtergrondinformatie nodig. 

Het blootstellen van koffie aan zuurstof zorgt voor oxidatie. Oxidatie van koffie kan zorgen voor smaak- en geurverlies van de koffie. Dit proces wil je dus eigenlijk zo lang mogelijk uitstellen. Hoe sneller de koffie oxideert, hoe sneller de koffie minder vers wordt. 

Wat gebeurd er eigenlijk als de koffie vermalen wordt? Na het malen wordt het totale oppervlakte van de koffie vergroot. Dit zorgt ervoor dat er meer oppervlakte beschikbaar is waar oxidatie plaats kan vinden, wat resulteert in sneller smaak- en geurverlies. 

Erg zonde, dit wil je dus het liefst voorkomen. Om dit proces van oxidatie zo min mogelijk plaats te laten vinden, is het van belang om zo kort mogelijk van tevoren de koffie te malen. Op het moment dat wij gemalen koffie verzenden, verliest deze dus erg snel zijn smaak, geur en dus kwaliteit. 

Omdat wij alleen de beste kwaliteit specialty koffie aan willen leveren, vinden wij het zonde om de koffie van tevoren te malen. Dit bieden wij dus niet aan. Wij raden u dus van harte aan om zelf een koffiebonen maler aan te schaffen en de koffie zo kort mogelijk voor het zetten van de koffie te malen. Zo blijft de koffie zo vers als mogelijk en komen de smaken van de koffie het best tot zijn recht!

Bij K&P Coffee vinden wij het belangrijk om tussen de rest uit te springen. Ons motto is niet voor niets: 'Nét even anders dan de rest'. Naast dat wij onze koffie elke week vers branden, wat in het geval van een supermarktkoffie niet haalbaar is, is de manier van branden ook erg van belang. 

 

De standaard supermarktkoffie is in de meeste gevallen een blend van goedkope arabica en robusta bonen die zo donker gebrand worden dat de echte smaak hier bijna niet meer uit te halen valt. De welbekende 'Dark Roast' en 'Extra Dark Roast' koffiesoorten uit de supermarkt kent iedereen wel. Dit wordt vaak gezien als sterke koffie, terwijl dit eigenlijk gewoon een koffieboon is die zo lang gebrand is dat er bijna geen smaken meer in te herkennen zijn. De smaak van de koffie wordt alleen nog maar bepaald door de bitterheid hiervan. 

 

Maar is een dark roast nou 'sterker' dan een lichtere roast? Het antwoord is heel simpel, nee! Een sterke koffie heeft een hoger cafeïne gehalte dan gemiddeld. De roast van deze koffie maakt hierbij niet uit. 

 

Smaakt een dark roast sterker dan een medium roast? Dat misschien wel, maar wij zien dit niet als iets positiefs. Wij willen dat de aroma's van de bonen het best naar boven komen en het proeven van onze koffie een echte sensatie is. Om dit te bereiken vermijden wij het té donker branden van onze koffiebonen.

Koffie op het werk

Natuurlijk! Wij bieden ook koffie op kantoor of voor uw horecagelegenheid aan. Hier liggen de prijzen natuurlijk wat lager. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul het contactformulier in en wij helpen u zo snel mogelijk verder. Wij denken graag met u mee!

Abonnementen

Bij K&P Coffee kunt u kiezen uit verschillende abonnementen. Deze service bieden wij aan zodat u maar één keer koffie hoeft te bestellen en er hierna geen zorgen meer over hoeft te maken. U kunt zelf kiezen per hoeveel weken u de koffie wilt laten bezorgen, wij regelen de rest. Omdat dit over meer bestellingen gaat, krijgt u ook nog een kleine korting van ons. Hoe leuk is dat!

Retourneren

Als u de verpakking van de koffie nog niet aangebroken heeft, kunt u de koffie zonder problemen terugsturen! Op het moment dat de koffie een aangebroken verpakking heeft is dit helaas niet meer mogelijk. Proefpakketten of cadeaupakketten waarvan 1 van de zakken opengebroken is kunnen wij helaas ook niet meer terugnemen.